קרדית האבק – מתי היא מסוכנת ואיך מטפלים בה?

December 24 2022doritr

קרדית האבק היא ייצור מיקרוסקופי שההפרשות שלו גורמות לאלרגיה אצל לא מעט אנשים. מכיוון שהמקומות האהובים עליה הם מקומות לחים וחמימים שלרוב הם אותם המקומות שצוברים אבק, לעיתים מכנים את האלרגיה לחומרים שהיא משחררת גם כ”אלרגיה לאבק”. זאת למרות שהאלרגיה היא לא לאבק עצמו…

מרבית האנשים יפתחו אלרגיה קלה יחסית לקרדית האבק. התסמינים של האלרגיה הזו יכולים לכלול למשל נזלת, גירוי בעיניים ודמע, שיעולים, תחושה של גודש וצריבה באף וגם גירודים בגוף או פריחה.

לעומת זאת, מי שסובל ממצב של אסתמה עשוי לגלות כי התסמינים אצלו קשים הרבה יותר וכוללים גם מצבים מסכני חיים של ממש כמו קשיי נשימה, קוצר נשימה בשינה, שריקה וצפצופים. תסמין מסוכן אחר הוא סינוסיטיס (זיהום בסינוסים)

במידה של תסמינים מרובים ובלתי פוסקים הנמשכים מעל לשבוע חשוב לפנות לרופא המתמחה באלרגיות אשר ישתמש בתמציות מטוהרות של האלרגן ויבדוק את התגובה של הגוף אליו. אפשרות אחרת לזיהוי היא דרך בדיקת דם.

הטיפול בקרדית האבק

הטיפול בקרדית האבק מתבטא בשני מישורים: הרפואי והמניעתי

במישור הרפואי ניתן להשתמש במספר תרופות ממשפחות שונות, למשל:

אנטיהיסטמיניים – תרופות אלו מדוכאות את פעולת ההיסטמין (ומכאן שמן) אשר מעורר את מערכת החיסון לתגובה אלרגיות.

אימונותרפיה – בשיטה זו מזריקים חלקיקים של קרדית האבק על מנת שמערכת החיסון תלמד להתמודד איתן. המינון עולה במשך מספר חודשים  ובאופן כללי יש לבצע זריקות נוספות לערך כל חודש. טיפול זה טוב ל-3 עד 5 שנים והוא מיועד למי שהטיפולים האחרים לא עוזרים לו.

קורטיקוסטרואידים לאף (ניתן גם לפה, פחות רצוי) – אלו עוזרות למי שסובל מדלקות.

תרופות לאף – למי שסובל מגודש באף בזמן האלרגיה ניתן לתת תרסיסים לאף לשימוש קצר מועד (עד 3 ימים). תרופות אלו לא ניתן לקחת במצבים מסוימים כמו למשל כאשר יש לחץ דם גבוה.

צמצום מגע עם קרדית האבק

מכיוון שקרדית האבק נמצאת ברוב חדרי השינה ושם אנחנו נמצאים שעות רבות, חשוב מאוד להחליף מצעים בתדירות גבוהה ולעשות שימוש במצעים מיוחדים או כיסויי מזרן כנגד אלרגיה עם בד שארוג באריגה צפופה. ניתן גם לקחת מצעים רגילים ולייבש אותם בשמש במשך מספר שעות או לכבס בטמפרטורה המקסימלית.

מומלץ גם לשאוב את כל הרהיטים בבית עם שואב אבק הכולל פילטר מיוחד (H.E.F.A) ולנקות מדפים גבוהים או מקומות אחרים שאותם אנחנו לפעמיים מתעצלים לנקות. גם וילונות יכולים להיות אזור בעייתי ואם אין לכם תריסים בבית, לכל הפחות עדיף להשתמש בווילונות שאינם מכותנה.

עוד טיפים:

  • העדיפו צעצועים שניתן לכבס
  • ניתן להתקין פילטר נוסף במזגן ולשים אותו על מצב ייבוש
  • רצוי לצמצם את מספר השטיחים בבית ובוודאי להוציא אותם מחדש השינה
Share:

indexparty

הישארו מעודכנים